Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Поједини опозициони градоначелници избјегавају састанке са Премијером

Објављено: 11.06.2018. 14:16 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Влада Црне Горе има исти институционални однос и потребу сарадње са свим општинама без обзира на то ко у којем граду врши власт.

Конкретно, одмах по конституисању 41. Владе, премијер Душко Марковић увео је праксу званичних пријема и састанака са општинским челницима уочи празника који обиљежава та локална самоуправа.

Цијенили смо у Влади да је управо модел непосредног разговора о свим аспектима сарадње, најбољи одговор на развојне приоритете сваке општине, односно на потребе наших грађана.

Током 2017. и 2018. године, предсједник Владе реализовао је преко двадесет таквих састанака, на којима се разговарало о капиталним и развојним пројектима, и свим другим питањима од значаја за развој општина.

Међутим, ова респектабилна бројка остала је сиромашнија за састанке са руковоством Будве, Котора и Херцег Новог.

У том бојкоту према Влади, и игнорисању позива из ње, нажалост, предњачио је херцегновски градоначелник Стеван Катић.

Без обзира на бојкот, Премијер и Влада остају посвећени развоју наших општина, и унапређењу живота свих црногорских грађана, свеједно у којем граду живе и ко су њихови предсједници општина.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?