Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Главни преговарач Александар Дрљевић: Очекујем видљиве резултате у владавини права, ЕУ интеграција је државни приоритет

Služba za odnose s javnošću
Главни преговарач Црне Горе са Европском унијом Александар Дрљевић саопштио је да очекује већу ефикасност у раду и видљивије резултате у владавини права, да без икаквих компромиса инсистира на конкретним резултатима и да је формирањем Канцеларије за европске интеграције у Кабинету предсједника Владе координација преговарачког процеса подигнута на виши ниво чиме је Влада послала јасну поруку да је интеграција у Европску унију државни приоритет.

„Преузимањем дужности главног преговарача, био сам свјестан да и мене и мој тим очекује тежак посао, али и одлучан да му се професионално и у потпуности посветим. Што се тиче конкретних задатака наш први и главни посао је координација рада преговарачке структуре на испуњавању мјерила из 23. и 24. поглавља и комуникација и координација са Европском комисијом и државама чланицама. Ово је, како је јавности познато, један од наших највећих изазова. Но, након увида у стање немам ни трунке сумње да ми тај посао можемо успјешно окончати, уз одређене промјене у организацији и раду преговарачке структуре“ – рекао је главни преговарач Побједи, у првом дужем интервјуу који је дао по преузимању дужности.

Главни преговарач је оцијенио да су формирањем Канцеларије за европске интеграције у оквиру Кабинета предсједника Владе, координација преговарачког процеса, као и одговорност за спровођење преузетих обавеза подигнуте на виши ниво, чиме су додатно оснажене.

Služba za odnose s javnošću„На тај начин смо, прије свега, послали јасну поруку да интеграција Црне Горе у ЕУ остаје државни приоритет. Нови модел ће осигурати бољу координацију рада, како унутар саме Владе, тако и са осталим гранама власти, али и свим релевантним друштвеним актерима, и допринијети бржем и квалитетнијем спровођењу реформи, те бољим резултатима на терену који ће се одразити на живот и рад наших грађана. Дакле, очекујем већу ефикасност, посебно у области владавине права. Иако постоје значајни резултати на свим пољима, потребно је још доста посла како би ефекти промјена били видљивији. Оно што желим су конкретни резултати и настојаћу да, заједно с мојим тимом и цијелом преговарачком структуром, то и остварим. Ту неће бити никаквих компромиса“ – рекао је Александар Дрљевић.

Александар Дрљевић је рекао да је његов мото рад прије свега. „Рад, рад и само рад. То је мој мото, то је оно што јесте обиљежје ове Владе и то је оно што је сада најпотребније у интеграционом процесу. Коначно, то је и оно што јавност, с правом, од нас очекује. … Као дипломата, током претходног периода сам имао прилику да живим и радим у једној од држава чланица ЕУ, Италији и да осјетим шта значи европски квалитет живота. Управо то је оно што желимо за наше грађане. Свјестан сам да треба још доста рада, али европски стандард живљења није недостижан циљ за нас. Али да бисмо добили европски квалитет живота најприје су нам потребни европски квалитет рада и европски учинци“ казао је главни преговарач Црне Горе са Европском унијом Александар Дрљевић у интервјуу који Побједа објављује под насловом „Очекујем видљивије резултате у владавини права“.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?