Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нурковић и Бератовић се састали са предсједником ЦРБЦ-а Лу Саном

Објављено: 11.06.2018. 16:14 Аутор: МСП

Током боравка у Кини, на деветом Међународном форуму за инвестиције и грађевину, који се одржава у дистрикту Макао, министар саобрацаја и поморства Осман Нурковић и савјетник премијера за страна улагања и инвестиције Владимир Бератовић, састали су се са предсједником ЦРБЦ-а, господином Лу Саном и његовим сарадницима.

На састанку, министар Нурковић је изнио очекивања, на основу обећања која је до сада добијао током сусрета са високим званичницима из Кине, као и најодговорнијим људима из ЦРБЦ-а, да ће прва дионица аутопута Смоковац-Увач-Матешево, бити завршена на уговорени начин и у уговореном року.

Нурковић је истакао "да је задовољан квалитетом изведених радова, који су по највишим европским стандардима, али је инсистирао да централа ЦРБЦ-а пружи већу подршку предузећу које изводи радове на аутопуту у Црној Гори, како са повећањем броја радника и опреме, тако и логистиком у другим сегментима, како не би дошло до помијерања уговорених рокова".

Ресорни министар је инсистирао "да ЦРБЦ у најкраћем року заврши преостале обавезе око израде пројектне документације за прикључни пут и наплатну рампу Смоковац, трајно напајање струјом и водоснадбијевање, како би започели разговоре око рјешавања ових питања".

Предсједник ЦРБЦ-а, господин Лу Сан је изнио увјеравања да ће пружити пуну подршку за успјешну реализацију, овог, како за Црну Гору, тако и за њихову компанију изузетно важног објекта, који је на врху приоритета, јер представља референцу за европско тржиште, како у погледу постизања стандарда, тако и у погледу поштовања уговорених обавеза. 

Министар Нурковиц и господин Лу Сан су заједницки констатовали да је прва дионица аутопута тест за обе стране, да ли ће и под којим условима наставити сарадњу и на другим дионицама аутопута Бар-Бољаре.

Током посјете Кини, Министар Нурковић и савјетник Бератовић су искористили прилику да обиђу најдужи мост на свијету, Зхухаи-Макао мост, преко мора, дужине 55 км, са тунелом испод мора дужине око шест километара. Мост је највећим дијелом саградила ЦЦЦЦ, мајка компанија ЦРБЦ-а.

 

Министарство саобраћаја и поморства

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?