Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: Црна Гора на јесен приступа Програму правде Европске комисије

Објављено: 11.06.2018. 17:06 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

      
     

Споразум о сарадњи између Црне Горе и ЕУРОЈУСТ-а представља највиши степен повјерења између Црне Горе и држава ЕУ у области сарадње у борби против тешких облика прекограничног криминала, саопштио је потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин на конференцији „Еуројуст и сарадња са трећим земљама – искуства и изазови у земљама Западног Балкана“ која се одржава данас у Подгорици, годину дана након ступања на снагу Споразума.

Потпредсједник је указао да о квалитету сарадње Црне Горе са ЕУРОЈУСТ-ом најбоље говори чињеница да је Црна Гора ажурно именовала државног тужиоца за везу и да су црногорски државни органи током 2017. године били укључени у четири предмета правосудне сарадње посредством ЕУРОЈУСТ-а, који су се доминантно односили на кривична дјела преваре, тероризма и прања новца.

Потпредсједник Пажин је нагласио да су све црногорске правосудне институције посматрачи су у релевантним европским правосудним мрежама и најавио да се приступање Црне Горе Програму правде Европске комисије очекује на јесен. Додао је да је Закон о правосудној сарадњи са државама чланицама ЕУ у завршној фази израде у Министарству правде.

„Дозволите ми да се овим поводом присјетим на ријечи уважене госпође Мишел Конинкс, са којом сам имао част да потпишем Споразум између Црне Горе и ЕУРОЈУСТ-а о сарадњи, 3. маја 2016. године у Бриселу, да Споразум представља највиши степен повјерења између Црне Горе и држава ЕУ у области сарадње у борби против тешких облика прекограничног криминала. Данашња конференција је доказ да је то повјерење не само одржано, већ и продубљено,“ закључио је Потпредсједник.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ 


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?