Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подршка ЕУ наставку реформи и што скоријем чланству

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Фотографије: Сусрет главног преговарача Александра Дрљевића са шефом Делегације Европске Уније у Црној Гори (7,66 МБ)

Видео: Састанак главног преговарача Александра Дрљевића са шефом Делегације Европске Уније у Црној Гори Аивом Оравом - кадрови


Црна Гора ће се у наредном периоду фокусирати на заокруживање реформи у свим поглављима, с фокусом на владавину права, у чему ће имати пуну подршку ЕУ, поручено је са састанка главног преговарача Црне Горе са Европском унијом, Александра Дрљевића и шефа Делегације ЕУ у Подгорици, Аива Орава.

Главни преговарач Дрљевић и амбасадор Орав данас су, заједно са сарадницима, одржали први састанак након формирања Канцеларије за европске интеграције. Разговарали су о предстојећим активностима кад је у питању испуњавање обавеза из преговарачког процеса, као и о финансирању пројеката из ИПА фондова, чије је спровођење од изузетног значаја у достизању европских стандарда.

Договорена је још интензивнија и редовнија комуникација између Делегације ЕУ и Канцеларије за европске интеграције, а главни преговарач је истакао да ће радити на унапрјеђењу сарадње и са свим осталим заинтересованим странама, нарочито, представницима невладиног сектора и медија, како би свако са своје позиције дао највећи допринос интеграцији Црне Горе у ЕУ.

„Наш фокус у наредном периоду остаје на поглављима 23 и 24, али и на спровођењу активности у осталим областима, како би током аустријског предсједавања било могуће отворити и преостала поглавља и полако кренути ка затварању преговарачких поглавља“, поручио је главни преговарач Дрљевић.

Амбасадор Орав је честитао Дрљевићу преузимање дужности главног преговарача, истичући да га радује наставак сарадње са способним, јаким и искусним тимом.

„ЕУ је дала оквир за Црну Гору и све земље Западног Балкана. Сада је на вама да урадите домаћи задатак, а ми чекамо да што прије постанете чланица ЕУ. Разговарали смо о приоритетима, јасно је да су за Црну Гору то поглавља 23 и 24. Било је ријечи и о финансијској подршци, будући да ЕУ даје око 35 милиона еура годишње Црној Гори“, казао је Орав.

Представници Делегације ЕУ су охрабрили Црну Гору да настави са реформама на путу према ЕУ, оцјењујући да је досадашњи напредак препознат и да треба наставити истом динамиком.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРИСТУПАЊУ ЦРНЕ ГОРЕ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТЕРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?