Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реформе у владавини права кључне за даљи напредак

Објављено: 08.06.2018. 20:43 Аутор: КЕИ
Црна Гора је лидер региона у процесу европске интеграције и треба да настави са реформама у владавини права, нарочито у областима слободе медија и борбе против организованог криминала и корупције, поручено је на састанцима које је главни преговарач Црне Горе са Европском унијом Александар Дрљевић имао са амбасадорима Словачке, Данске и Грчке.

Главни преговарач је имао одвојене сусрете са амбасадорима Словачке, Данске и Грчке, Романом Хлобењом, Андерсом Кристијаном Хоугором и Сотириосом Атанасиоуом.

KEI

Дрљевић је захвалио амбасадорима на континуираној експертској подршци у преговарачком процесу и информисао их о статусу преговора Црне Горе са ЕУ. Подсјетио је да је Црна Гора отворила 30 преговарачких поглавља и исказао очекивање да ће напори државе на путу испуњавања бројних обавеза из европске агенде бити вредновани на предстојећој Међувладиној конференцији.

„Црна Гора је одлучна да и даље ради на унапрјеђењу стања у области владавине права као темељу преговарачког процеса, како би заокружила рад на привременим мјерилима и ушла у наредну фазу преговора. Спремни смо за снажне искораке кад је у питању квалитет цјелокупног процеса интеграције и заокруживање реформи, које ће нашу државу одвести у ЕУ“, истакао је главни преговарач током сусрета.

KEI

Амбасадори су сагласни да ће реформе у области владавине права условити напредак у осталим областима, оцјењујући да је Црна Гора на добром путу према чланству у ЕУ и да представља фактор стабилности у региону Западног Балкана. Поручили су да Црна Гора и у наставку процеса може рачунати на сву потребну подршку њихових држава.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?