Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Радуловић разговарао са експертима Бернске и Рамсар конвенције

Објављено: 13.06.2018. 13:33 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић разговарао је данас о заштити Скадарског језера са експертским тимом Секретаријата Бернске и Рамсар конвенције. Експертску мисију Бернске и Рамсар конвенције која борави у Црној Гори од 12. до 14. јуна чине Горан Гугић (независни експерт), Тобиас Салатхé (Рамсар Конвенција) и Гианлуца Силвестрини (Бернска Конвенција).

Министар Радуловић изразио је задовољство што је Министарство одрживог развоја и туризма добило прилику да угости представнике експертске мисије Бернске и Рамсар конвенције и са саговорницима даље размотрио питања заштите, очувања и одрживог развоја Скадарског језера. 

Током састанка, чланови експертског тима саопштили су да је главни циљ посјете пружање подршке надлежним државним органима у разматрању смјерница и препорука, као и пружању помоћи у идентификовању и имплементацији најадекватнијих мјера очувања за подручје Скадарског језера и његове флоре и фауне, а у складу са међународним критеријумима Бернске и Рамсар конвенције. Током посјете нашој земљи, чланови експертске мисије посјетиће Скадарско језеро. Такође, бавиће се и подручјима од посебног интереса за очување, односно потенцијалним Емералд и НАТУРА 2000 подручјима, областима у којима су понудили и техничку помоћ Црној Гори.

Подсјећамо да је Црна Гора као одговорна чланица Бернске конвенције (Конвенције о заштити дивљих врста и природних станишта) и Рамсар конвенције (Конвенције о влажним стаништима), преко Министарство одрживог развоја и туризма као националне контактне институције, за ова два међународна споразума са задовољством прихватила посјету експертске мисије Бернске и Рамсар конвенције овом локалитету, а током које ће експерти одржати низ састанака са свим заинтересованим странама. 

У оквиру посјете Скадарском језеру, експертски тим састаће се и са представницима Јавног предузећа за националне паркове, представницима Делегације Европске уније и невладиног сектора.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?