Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић пустио у „Плантажама“ нову линију за флаширање вриједну три милиона: Економски показатељи указују да ћемо раст из 2017. достићи, можда и надмашити

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
                                                      
Предсједник Владе Душко Марковић поручио је данас пуштајући у погон нову линију за флаширање у компанији „13. Јул – Плантаже“ вриједну три милиона еура да је Влада чврсто опредијељена да са привредом доприноси конкуретнијем тржишту рада, и снажнијој економској активности и да ће посебно бити фокусирана на области у којима Црна Гора има компаративне предности: туризам, енерегетику, и производњу хране и пића.

„Овакве инвестиције у производњу и реалну економију, треба да обезбиједе динамичан и одржив раст наше еконмије која је у прошлој години забиљежила једну од највиших стопа раста у Европи. Динамични развој готово свих сектора привреде резултирао је повећањем запослености и вишем стандарду живота наших грађана. Економски показатељи за први квартал указују да ћемо прошлогодишњу стопу економског раста достигнути, а могуће и надмашити у овој години“- рекао је премијер Душко Марковић на свечаности уприличеној поводом 55 годишњице рада компаније „13, јул – Плантаже“.

Предсједник Владе је рекао да је компанија „13. Јул – Плантаже“ током више од пола вијека унапређивала производне капацитете, повећавале производњу, и освајале нова тржишта.

„На тај начин ова компанија, и бренд који је она изградила, јачали су и Црну Гору. Вина стандардизованог квалитета, произведена у нашим пољима и подрумима, налазе се на трпезама више од 40 земаља“ – рекао је предсједник Владе.
        
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
                                                 
Премијер Душко Марковић је рекао да компанија „13. Јул – Плантаже“ данас има највећи појединачни виноград у Европи са 11 милиона чокота винове лозе и 55 година непрекидног савезништва са посном и каменитом земљом Ћемовског поља.
              
„И зато је порука из ове компаније никада јаснија – без улагања у знање и у нове технологије, не можемо бити конкурентни и очекивати бољу и сигурну позицију на тржишту. Само домаћински однос према потенцијалима које имамо, и улагање у човјека и природу као најважније ресурсе – и Плантажама, али и сваком индивидуалном произвођачу вина у Црној Гори, могу гарантовати успјех. Влада је чврсто опредијељена да руку под руку са привредом доприноси конкуретнијем тржишту рада, и снажнијој економској активности. Посебно ћемо бити фокусирани на области у којима Црна Гора има компаративне предности: туризам, енерегетику, и производњу хране и пића“ – поручио је предсједник Владе Душко Марковић данас у компанији „13. Јул – Плантаже“.
          
                    
             
                        
                              
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?