Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Делегација Управног одбора ОГП разговарала са представницима Владе: Усаглашене даље активности Црне Горе у Партнерству за отворену управу

Представници Владе Црне Горе и делегација Управног одбора Партнерства за отворену управу (Опен Говернмент Партнерсхип – ОГП) сагласили су се данас у Подгорици о наредним корацима које наша земља треба да предузме у овој међународној иницијативи до краја године.

Делегацији ОГП-а предочена је пуна посвећеност Црне Горе циљевима ове међународне иницијативе која подразумијева унапређење транспарентности јавне управе, јачања улоге цивилног друштва и грађана у креирању јавних политика, борби против корупције, коришћењу нових технологија за јачање управљања и друго.

Министрка јавне управе Сузана Прибиловић упознала је делегацију ОГП-а са нормативним рјешењима и праксама која показују да је политика Владе Црне Горе у потпуности усклађена са циљевима ове међународне иницијативе.

Договорени кораци подразумијевају наставак консултација са цивилним сектором како би до краја године био усвојен Акциони план.

У делегацији ОГП-а, која је боравила у Црној Гори, били су члан Управног одбора и предсједавајући Пододбора за критеријуме и стандарде Стефано Пициканела (Пиззиццаннелла), чланица Управног одбора Хелен Дарбишер (Дарбисхире), представник Јединице за подршку Џејми Меркадо (Јаиме М. Мерцадо) и виша регионална координаторка за Европу Сандра Пернар.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?