Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Радуловић: Појас од једног километра одмака од обале резервисан за развој туризма

Влада је на данашњој сједници утврдила Предлог одлуке о доношењу Просторног плана посебне намјене за обално подручје и Предлог одлуке о доношењу Просторног плана посебне намјене Националног парка „Проклетије“.

„По први пут у просторном плану посебне намјене за обално подручје имамо уцртан обални одмак од сто метара. Дакле, прво правило развоја у првих сто метара нема нове градње. Нема новог планирања, па самим тим ни нове градње. У наредних девет стотина метара, осим већ постојећих насеља нема новог становања. Дакле, тај простор смо резервисали за развој туризма и осталих комплементарних грана“- рекао је министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић у изјави за јавност након сједнице.

Истакавши да је подручје „Проклетије“ проглашено за Национални парк 2009. године, министар је рекао да сада по први пут то подручје има свој просторно плански документ који је обезбиједио да се поменути простор по стандардима чува, унапређује, те да се у њему отвори могућност за традиционалне занате и традиционално привређивање, као и могућност за неколико потенцијалних скијалишта.


                
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?