Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ЕБРД заинтересована за улагања у приватан сектор и туризам

Објављено: 15.06.2018. 18:03 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић састао се данас са потпредсједником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Аланом Пилуом и његовим сарадницима, који су истакли да је та институција заинтересована за инвестирање у приватан сектор и туризам у Црној Гори.

Потпредсједник Пилу је током разговора са министром Радуловићем разматрао моделе улагања у пројекте везане за инфраструктуру, са акцентом на саобраћај и управљање отпадом.

Како је туризам један од кључних привредних грана од које Црна Гора из године у годину све више прихудује, представници ЕБРД-а су показали посебну заинтересованост и за инвестирање у ову област.

Министар Радуловић је истакао да су квалитет услуге и конкурентност цијена кључне ставке у борби за туристичко тржиште Медитерана. 

Према његовим ријечима, неопходно је направити увезивање пољопривредних произвођача којих је све више у Црној Гори и хотелијера. Таквим бизнис моделом, истакао је Радуловић, унаприједио би се квалитет услуге и обезбиједио сигуран откуп пољопривредницима, што је укупан бенефит по државу.

ЕБРД је највећи финансијски инвеститор у Црној Гори и од 1991. године је уложила више од 530 милиона еура у око 50 пројеката. Актуелни портфолио за нашу земљу износи око 350 милиона еура.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?