Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Засиједао Савјет за НАТО: Црна Гора озбиљно испуњава обавезе које произилазе из чланства и националних приоритета

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

       

Савјет за НАТО је на ИИ сједници, којим је предсједавао предсједник Савјета, премијер Душко Марковић, разматрао актуелна питања о НАТО-у у свијетлу прве годишњице учлањења.

Констатовано је да је Црна Гора озбиљно приступила испуњавању свих обавеза које произилазе из чланства, као и испуњавању националних приоритета које као чланица заступа. С тим у вези оцијењено је да је током прве године постигнут завидан степен испуњености зацртаних циљева, те да је Црна Гора показала да је кредибилан, поуздан савезник, спреман да доприноси заједничким приоритетима Алијансе. Савјет је размотрио и важне смјернице за одбрамбено-безбједносне активности наше државе у оквиру Алијансе, укључујући и План интеграције Црне Горе у НАТО.

Савјет је размотрио Комуникациону стратегију „Црна Гора чланица НАТО-а за период до 2020“. Влади се препоручује да усвоји Стратегију која представља кровни стратешки документ за спровођење комуникационих активности о улози Црне Горе као чланице НАТО-а и бенефитима чланства, као и о политикама и активностима Алијансе.

Размотрен је досадашњи учинак у оквиру трећег предсједавања Црне Горе Америчко-јадранском повељом, који представља важан форум за промовисање безбједности и евроатлантских вриједности у нашем региону.

Представљене су и размотрене теме, очекивани резултати и ставови Црне Горе у сусрет предстојећем самиту шефова држава и влада чланица НАТО-а, који се у јулу одржава у Бриселу. Закључено је да ће Црна Гора на самиту јос једном показати да је посвећен савезник који политички и кроз конкретне контрибуције доприноси испуњавању кључних циљева НАТО-а и јачању колективне безбједности.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?