Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић разговарао на конференцији Еуропа Форум Wацхау са премијером Пленковићем: Хрватска снажно подржава европски пут Црне Горе

Služba za odnose s javnošću
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се на конференцији „Еуропа Форум Wацхау“ у Аустрији са предсједником Владе Републике Хрватске Андрејом Пленковићем.

На састанку је било ријечи првенствено о црногорском интеграционом процесу односно о динамици наше европске агенде.

Предсједник Марковић је упознао предсједника Владе Хрватске са планом Црне Горе да у вријеме аустријског предсједања отворимо два преговарачка поглавља и да приведемо крају претпоставке за испуњавање привремених мјерила за поглавља 23 и 24 како бисмо ушли у интензивни процес затварања преговарачких поглавља.

Премијер Пленковић је рекао да Хрватска снажно подржава Црну Гору у процесу европских интеграција и да ће Хрватска унутар Евроске уније подржати ове планове наше земље.

На састанку је било ријечи и о актуелним питањума у региону као и о европској перспективи Западног Балкана у цјелини и сваке државе појединачно.

Премијери Марковић и Пленковић су закључили да су билатерални односи Црне Горе и Републике Хрватске одлични што ће бити потврђено и током званичне посјете премијера Пленковића нашој земљи која се планира за јесен ове године.




СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ






Да ли вам је садржај ове странице био од користи?