Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић разговарао са аустријским канцеларом: администрација је добила јасна упутства како мора испуњавати обавезе из европске агенде

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговарао је на конференцији „Еуропа Форум Wацхау“ са аустријским савезним канцеларом Себастијаном Курцом (Курз) о корацима које Црна Гора намјерава да предузме у непосредниј будућности на пољу европских интеграција.

Информишући Канцелара да је успјешна динамика приступних преговора са Евопском унијом апсолутни приоритет Владе у предстојећем периоду Премијер је рекао да Црна Гора у том контексту очекује подршку Аустрије која 1. јула преузима предсједање Европском унијом.

„Наша администрација је добила јасне упуте у којем правцу треба да дјелује да би ефикасно испуњавала обавезе из европске агенде. Сконцентрисани смо на јачање институција и њихову одрживост, суочавање са организованим криминалом, владавину права, људска права и слободу медија уз даљу градњу способности да квалитетно управљамо нашом економијом и јавним финансијама. То су наше обавезе које ћемо испуњавати и јачаћемо своје потенцијале“ – рекао је предсједник Марковић.

Канцелар Курц је најавио да ће Аустрија подржати овакве планове Црне Горе с обзиром на то да је Западни Балкан међу приоритетима аустријског предсједавања.

„Имате пуну подршку за то што најављујете и за Ваше приоритете. Ми подржавамо да у том периоду отворите два поглавља. Мислим да је то заслужено“ – рекао је канцелар Курц.

Премијер се захвалио се Канцелару на снажној подршци европској перспктиви Западног Балкана и његовој стабилности.

Аустријски канцелар захвалио се предсједнику Владе Црне Горе на одговорном приступу питању управљања миграцијама, што је важно безбједносно питање и за Западни Балкан и за Европу.



СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?