Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић ненајављено обишао градилиште „Колашин 1600“ и поручио извођачима радова и надлежним дирекцијама: Добро засучите рукаве или ћемо се свађати

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић данас је ненајављено обишао градилиште скијалишта „Колашин 1600“ и том приликом оштро упозорио извођаче радова и све субјекте укључене у процес да морају предузети додатне активности како би надокнадили заостатке и реализовали овај важан развојни пројекат.

„Нијесам задовољан како се развојни пројекти реализују, посебно када су у питању рокови а негдје и кад је у питању квалитет изведених радова. Ја нећу да дозволим да Колашин, Мојковац и Цмиљача стоје. То су велике паре и важни пројекти за Сјевер. Ми новац имамо, ви сте добили посао и искористите то. Узмите новац, али радите! Да држите посао, а да радови стоје – то не може“ – рекао је предсједник Владе на градилишту.

Премијер Душко Марковић је рекао да очекује да 2018. буде година нових економских домета и да у оквиру Владиног опредјелјенја реализација пројекат планираних Капиталним буџетом Државе мора бити приоритет око којег нема погађања и калкулисања.

„Влада је у свом програму, инфраструктурни развој и реализацију капиталних инвестиција, поставила као кључно опредјељење, као предуслов за нова радна мјеста и бољи живот сваке породице и сваког појединца. А да бисмо имали економски раст, и да бисмо остварили развојне задатке, свако мора радити свој дио посла“ – рекао је Премијер додајући да посебна одговорност у том ланцу припада Дирекцији јавних радова и Дирекцији за саобраћај, односно фирмама које су преко њих изабране да реализују пројекте из Капиталног буџета.

Предсједник Владе је рекао на градилишту да ће други дио ове године и сваку наредну годину обиљежити непосредни и бескомпромисни надзор над извођачима радова – како у погледу квалитета, тако и у погледу рокова.
                                             
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
    
„Информације које добијам у посљедње вријеме ми говоре да радови не иду задовољавајућом динамиком у складу са потписаним уговорима. Знате да је опредјељење Владе да се капитални пројекти на Сјеверу реализују у договореној динамици са циљем да допринесемо развоју инфраструктуре и покретању економије на Сјеверу. Овдје, на овом пројектима, у Колашину, Бијелом Пољу и Мојковцу, смо обезбиједили средства, добили смо извођаче. Желимо да извиођачи реализују послове у складу са уговором, да нема кашњења осим у оправданим случајевима, а да надлежна дирекција досљедно прати испуњење уговора и реализацију пројеката. Од данас ћу лично са својим тимом из Кабинета пратити динамику развоја ових пројеката и тражити њихову реализацију у договореним роковима. Ако буде пропуста спреман сам да радим на утврђивању и професионалне и друге одговорности за евентуална кашњења јер нећу дозволити да државни новац пропада. Позивам извођаче да разумију потребу Владе и потребу државе, да своје капацитете прилагоде уговорима које су закључили. Новац имају, а неопходно је да они одговоре уговорним обавезама које су им дате“ – рекао је на градилишту скијалишта „Колашин 1600“предсједник Владе Душко Марковић.
                        
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                                       
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
   
                    
ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/Цw1кпсолсФ8

 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?