Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Бриселу разговарали министри Нухоџић и Кикл: Аустрија препознаје напоре ЦГ у владавини права и подржава нашу европску интеграцију

Služba za odnose s javnošćuАустрија препознаје напоре које је Црна Гора остварила на плану владавине права и подржава њену европску интеграцију – оцијенио је данас у Бриселу министар унутрашњих послова те земље Херберт Кикл на састанку са министром унутрашњих послова Црне Горе Мевлудином Нухоџићем.

Разговарајући на маргинама састанка министара унутрашњих послова више држава нашег региона и Европе о изазовима масовних миграција, министри Нухоџић и Кикл су изразили задовољство садржајним и интензивним односима двију држава и констатовали да постоји простор за јачање сарадње у свим областима из заједничке надлежности.

У контексту актуелних безбједносних изазова као што су миграције, организовани криминал и тероризам, министар Нухоџић је указао на значај унапређења сарадње и заједничког и координираног дјеловања, уз перманенту размјену информација између полицијских служби. „У том смислу, цијеним да је добро изабран мото аустријског предсједавања 'Европа која штити', као и тежиште на питањима вањских граница и илегалних миграција“ – рекао је министар Нухоџић.

Министар Кикл је рекао да ће Аустрија од 1. јула, када преузме предсједавање Савјетом ЕУ, наставити да пружа снажну подршку даљем процесу европске интеграције наше земље и да сматра важним Црна Гора постане у блиској будућности чланица Европске уније.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?