Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Додјела награда побједницима конкурса „Европа и ја“

Објављено: 21.06.2018. 15:38 Аутор: КЕИ
У петак, 22. јуна 2018, биће уприличена додјела награда, црногорским основцима и средњошколцима, побједницима конкурса „Европа и ја“.

На конкурс је пристигло скоро 200 радова којим су ученици, у различитим формама, кроз фотографију, слику, вајарски, музички или литерарни начин исказали своје интересовање и став о Европској унији, вриједностима које та заједница баштини, као и о процесу приступања Црне Горе ЕУ.

Стручни жири, који су чинили академска сликарка Теодора Никчевић и писац Милисав Поповић, као и представници пројектног тима, одабрао је три најбоља рада која ће бити награђена са три градска бицикла. Ауторке најбољих радова су Ена Шајкић, ученица осмог разреда Друге основне школе из Будве, Евгенија Поповић, ученица другог разреда Средње ликовне школе “Петар Лубарда” са Цетиња и Василиса Минић, ученица деветог разреда Основне школе “Ристо Манојловић” из Колашина.

Награде најбољима ће уручити Ивана Глишевић Ђуровић, замјеница главног преговарача и национална координаторка за Ипу, Пламена Халачева, шефица Сектора за политику, европске интеграције и привреду у Делегацији Европске уније у Црној Гори и Томица Паовић, шеф Сектора за демократско управљање и Сектора за економију и животну средину, УНДП Црна Гора.

Додјела награда биће одржана у ЕУ Инфо Центру, Ул. 19. децембра бр. 8, у 12:00х.

Конкурс је расписан у складу са Стратегијом информисања јавности о приступању Црне Горе ЕУ 2014-2018, а у оквиру пројекта “ЕУ4МЕ” који финансира Европска унија, а спроводи УНДП.

Позивамо медије да испрате догађај.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕУ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕУ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?