Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић: стопа раста БДП-а у ЦГ у Q1 2018 од 4,5% трећа је у Европи, али и обавеза и подстицај за Владу и администрацију

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Предсједник Владе Душко Марковић изразио је задовољство данас објављеним званичним резултатима о стопи раста бруто домаћег производа у И кварталу 2018. године од 4,5 одсто и поручио да тако добар резултат, трећи у Европи, представља и обавезу за Владу да настави да подстиче сопствену администрацију на брзо доношење законитих одлука и на одговорну реализацију Владиних економских политика.

„Данас је МОНСТАТ објавио званични податак о расту бруто домаћег производа за И квартал 2018. године који изности 4,5 % и представља трећу стопу раста у Европи у И кварталу 2018. године. Ако се сјетимо стопе раста у 2017. години која је износила 4,4 одсто и ове стопе раста у И кварталу 2018. године могу са задовољством констатовати да Црна Гора улази у динамичан економски развој и раст економије који ће обезбиједити нова радна мјеста и већи стандард за грађане“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Захваливши се свима који су допринијели оваквом тренду раста наше еконмије премијер је поручио да ће Влада наставити да ради на исти начин.

„Увјеравам вас да ће овај тренд раста наше економије представљати обавезу Владе да наставимо да на исти начин обезбјеђујемо услове за валоризацију наших неспорних ресурса у секторима који доприносе развоју земље у цјелини. Прије свега реализацији капиталног буџета на плану развоја инфраструктуре, али и свих других пројеката на простору цијеле земље. Ово ће бити обавеза и подстицај да Влада настави да подстиче сопствену администрацију на брзо доношење одлука заснованих на закону, али и на пуну одговорност за реализацију економских политика иза којих стоји Влада“ – поручио је предсједник Владе у изјави за јавност.

Премијер је рекао да ће Влада урадити све да обезбиједи што више страних инвестиција и да домаћи инвеститори улажу више него што улажу данас.

„Разумјећемо све њихове приговоре и захтјеве и одговорити тим интересима како би земља наставила да се развија на динамичан начин како то показују подаци у И кварталу 2018. године“ – поручио је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.
  
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
     
     

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?