Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио предсједника Представничког дома Парламента Марока ел Малкија: ЦГ заинтересована за мароканска искуства у коришћењу соларне енергије

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu


Предсједник Владе Душко Марковић примио је предсједника Представничког дома Парламента Краљевине Марока Хабиба ел Малкија који борави у званичну посјету Црној Гори.

Обострано је констатовано да двије пријатељске државе његују добре и садржајне билатералне односе утемељене још за вријеме Југославије и да и Црна Гора и Мароко виде заједнички интерес за даље унапређење сарадање посебно на економском плану.

Премијер Марковић је упознао саговорника са политичким и економским приоритетима Владе рекавши, међу осталим, да су безбједност и унутрашња стабилност биле најважније претпоставке за одличне резултате које је Влада Црне Горе постигла у прошлој години и у првој половини ове године на економском плану. „Ми смо мала земља која много полаже на своју стабилност и сигурност јер од тога зависи наш економски просперитет и наш циљ, а то је подизање станарда и квалитета живота грађана“ – рекао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

Предсједник Представничког дома Парламента Краљевине Марока Хабиб ел Малки честитао је Премијеру на чланству Црне Горе у НАТО-у оцијенивши да је оно допринијело стабилности Западног Балкана и да је то што је наша земља завриједила улазак у Сјеверноатлантски савез показатељ међународног угледа Црне Горе.

На састанку је истакнута заинтересованост Црне Горе за коришћење мароканских искустава у коришћењу соларне енергије.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
  
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?