Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Здравствене системе градити на принципу солидарности И једнакости

Објављено: 16.06.2018. 01:15 Аутор: Министарство здравља
Делегација Министарства здравља, коју су чинили секретар министарства Никола Антовић и самостална савјетница у Директорату за међународну сарадњу и хармонизацију прописа Милена Шћекић, од 13-14.јун 2018.године учествовала је на Конференцији „Здравствени системи у циљу просперитета и солидарности: доступни свима“, у Талину.
Догађај је окупио 235 учесника из 41 земље Европског региона СЗО, а главне теме биле су укључивање, улагање и иновације у здравственим системима.
Конференција је имала за циљ обиљежавање десет година од потписивања Таллинн повеље: Здравствени системи за здравље и благостање. 
Током сусрета је закључено да је још од 2008. године, упркос растућим финансијским тешкоћама, на глобалном нивоу препознато да здравствени системи имају важну улогу не само у погледу унапређења здравља, већ у значајној мјеру директно и индиректно доприносе економском развоју.
Током догађаја, креатори политика и међународних стручњака подијелили су своје искуство и идеје како испунити обавезе и вриједности Талинске повеље. Закључено је да европски здравствени системи треба да се граде на кључним принципима солидарности и једнакости, чак и у окружењу које се драматично промијенило десет година од потписивања Повеље.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?