Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Фалкенстеинер се шири на Црну Гору

Објављено: 26.06.2018. 22:00 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Хотелска групација Фалкенстеинер, позната туристичка компанија, присутна у шест европских земаља с тренутно 32 хотела и резиденција с четири и пет звјездица, управља хотелом Qуеен оф Монтенегро у Бечићима од 23. јуна 2018. године. Хотел с укупно 236 соба ће под именом Qуеен оф Монтенегро бити отворен до средине октобра, а у љетној сезони ће имати такозвани „wхите лабел“ статус. За зимску сезону већ су припремљени опсежни планови за редизајнирање и нова концепција позиционирања. С почетком љетне сезоне 2019. овај хотел биће ребрендиран и службено отворен под именом Фалкенстеинер.

Прије отварања, индиректни власник хотела, Балансз Зáрткöрű Нyíлтвéгű Интéзмéнyи Ингатлан Алап спровео је прву фазу програма обнове. Након прве сезоне у 2018. години, програм обнове реновирања наставиће се у сарадњи с хотелском групацијом Фалкенстеинер, а хотел ће се редизајнирати и прилагодити уобичајено високим стандардима Фалкенстеинерових хотела. Крајем 2018. године ће бити објављене нове информације и појединости о Фалкенстеинеровим плановима и оствареном напретку, а у прољеће 2019. хотел ће се отворити под брендом Фалкенстеинер.

Отмар Мицхаелер, главни директор групације Фалкенстеинер Мицхаелер Тоурисм Гроуп (ФМТГ), изјавио је везано за одлуку о уласку Фалкенстеинера у Црну Гору: „За нас који смо, с једне стране, хотелска групација, а с друге стране грађевинска и развојна компанија, долазак Фалкенстеинера у Црну Гору представља важан корак и узбудљив изазов. Овдје видимо велики потенцијал за развој и отварање потпуно новог тржишта – тржишта будућности.“

Зсолт Барна, главни директор и предсједник одбора ОТП Реал Естате Инвестмент Фунд Манагемента, компаније-чланице највеће мађарске финансијске групације ОТП Група, такође је задовољан сарадњом с Фалкенстеинером: „За нас је кључ успјешног инвестирања имати поузданог и компетентног партнера који дијели наше циљеве и амбиције. У ФМТГ-у смо пронашли партнера с дугогодишњим искуством и познавањем хотелијерства те уређења земљишта и изградње“.

Укљученост регије од велике је важности управљачима и власницима. Она је нужна и за дугорочни успјех. Стога су Фалкенстеинер и власник – фонд који улаже у некретнине, а којим управља ОТП Група – једнако задовољни позитивном реакцијом и подршком општине Будва и црногорског Министарства туризма.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?