Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Рок за пријаву за легализацију остаје 15. јул

Објављено: 26.06.2018. 22:04 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство одрживог развоја и туризма обавјештава јавност да рок за пријаву за легализацију објеката није продужен, како је грешком пренијето у неким медијима. Рок за пријаву остаје 15. јул, а грађани који ураде елаборат изведеног стања али не стигну да заврше процедуру овјере и уписа у катастар могу поднијети непотпун захтјев, након чега имају рок од 90 дана да доставе овјерени елаборат и доказ да је објекат уписан у катастар.

Као што је јавности познато, предуслов за подношење захтјева за легализацију је да је објекат евидентиран у катастру непокретности. Упис објекта се врши на основу елабората премјера изведеног стања изграђеног објекта који израђује лиценцирана геодетска организација и који је овјерен од стране Катастра и захтјева за упис објекта сходно Закону о државном премјеру и катастру. Елаборат који је овјерен од стране Катастра се подноси уз захтјев за легализацију надлежном органу локалне управе са изводом из листа непокретности, односно доказом да је објекат уписан у лист непокретности.

С обзиром на чињеницу да може доћи до застоја у Катастру због великог броја захвјева, измјена Закона о планирању простора и изградњи објеката предвиђа да бесправни градитељи који ураде елаборат изведеног стања предају непотпун захтјев за легализацију и исти допуне овјером из Катастра у року од 90 дана.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?