Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

В.Д. директора Управе полиције Дамјановић: Дневно 10-20 миграната пролази кроз ЦГ, полиција спремна и прати, нема индиција да би могла бити угрожена национална сигурност

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                            
У Црну Гору улази 10-20 миграната дневно који након транзита напуштају нашу земљу, полиција и надлежни органи су спремни и прате ситуацију и не постоје никакви индикатори да ови проласци миграната угрожавају или да би могли угрозити безбједност Црне Горе, рекао је данас вршилац дужности директора Управе полиције Веско Дамјановић гостујући у Јутарњем програму ТВ Црне Горе.

„Ми смо увелико, предвиђајуи и пратећи ову ситуацију, реновирали бивше карауле 'Кренза' и 'Зогање', а припремамо и караулу 'Божај' за евентуални прихват већег броја миграната“ – рекао је в.д. директора Управе полиције додајући да за сада нема индиција да би талас миграната који пролазе кроз Црну Гору могао бити повећан.

Дамјановић је рекао да је тренутно кретање миграторних токова поставило је тему миграција на прву позицију у земљама Западног Балкана, релевантиним институција Европе и шире те да је ова тема била на дневном реду више међународних састанака. Резултат је појачана сарадња полиција и ажурно праћење ситуације.

В.д. директора Управе полиције је позвао грађане да уколико примјете било шта неуобичајено у вези са мигрантима обавијесте полицију.

Црна Гора је још прије неколико година промијенила два закона и предузела низ активности у складу са својим капацитетима да припреми систем граничне безбједности, миграциони и азилни систем, за случај прилива мигрната у великом обиму, те да своје међународне обавеза реализује одговорно – рекао је в.д. директора Управе полиције Веско Дамјановић, гостујући на Јутарњем програму ТВ Црне Горе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?