Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић на Премијерском сату: Влада континуирано ради на унапређењу животног стандарда грађана, резултати за 2018. су одлични

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Предсједник Владе Душко Марковић рекао је данас у Скупштини Црне Горе да Влада ради континуирано на унапређењу квалитета живота грађана јер је то основни циљ наше економске политике и да се животни стандард грађана у Црној Гори постепено приближава европском чему је допринио и снажан економски раст од 4,4% у прошлој години као и да су економски показатељи за ову годину одлични.

„Влада континуирано ради на унапређењу квалитета живота грађана, и то је основни циљ наше економске политике. Животни стандард у Црној Гори постепено се приближава европском, и достигао је скоро половину просјека у земљама Европске уније. Томе је допринио и снажан економски раст од 4,4% у прошлој години, који је позиционирао нашу државу значајно испред осталих држава региона Западног Балкана, а мјерено бруто домаћим производом по глави становника. Снажан економски раст у прошлој години, остварен изнад пројекција и Владе и референтних међународних институција, резултат је мјера економске политике усмјерених на јачање фискалне стабилности, и повећања конкурентности наше економије. И поред фокуса на спровођењу мјера фискалне консолидације, Црна Гора је у 2017. години забиљежила једну од највиших стопа раста у Европи, што успјех чини већим и у нашим очима и у очима наших партнера“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер Душко Марковић је рекао да су сепозитивне економске перформансе настављене су и у 2018. години, о чему свједочи недавно објављен прелиминарни податак Монстата о реалном расту црногорске економије од 4,5% у првом кварталу 2018. године.

„Тренд позитивних економских кретања наставља се и у другом кварталу ове године, дакле већ сада говорим о другом кварталу, и то нарочито код индустријске производње која је у првих пет мјесеци повећана за 31,2%, чему доминантно доприноси производња електричне енергије, повећана чак дупло у односу на исти период из прошле године. Послије дуже времена, раст у енергетици није само посљедица повољних хидролошких прилика, већ и реалног ширења производних капацитета“ – рекао је Премијер.

Премијер је рекао да је изузетно задовољан оствареним резултатима, да је и даље изазов обезбиједити дугорочну одрживост економског раста, како бисмо још брже сустузали европски квалитет живота и нагласио да ће Влада наставити да даје подршку развоју малих и средњих предузећа у областима у којима Црна Гора има компаративне предности, посебно на Сјеверу земље.


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?