Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио руководство компаније Масдар: Један од глобалних лидера у производњи зелене енергије заинтересован за улагање у ЦГ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Компанија Масдар, један од глобалних лидера у области производње енергије из обновљивих извора, заинтересована је за инвестирање у Црну Гору – саопштили су данас предсједнику Владе Душку Марковићу главни извршни директор компаније Мохамед Џамел Ал Рамахи и директор за регион Југоисточне Европе Ахмед Ал Авади.

Изразивши задовољство чињеницом да се Масдар прикључио реномираним свјетским компанијама које инвестирају или озбиљно разматрају инвестирање у нашу земљу премијер је упознао саговорнике са одличним економским резултатима Владе у прошлој и овој години и нагласио да је енергетика, поред туризма, инфраструктуре и пољопривреде, једна од стратешких области за валоризацију наших ресурса. Премијер је информисао саговорнике о овогодишњем расту профита у области енергетике у Црној Гори и о разрјешењу односа унутар Електропривреде (ЕПЦГ) што уз предстојеће пуштање у рад подморског енергетског кабла између Црне Горе и Италије квалитетно позиционира нашу земљу на европској енергетској мапи.

„Консолидовали смо енергетски сектор тако да ЕПЦГ може бити добар и поуздан партнер за инвеститоре у ту област. Имамо све услове за сарадњу: повјерење и разумијевање и интерес да развијамо конкретне пројекте. Због свега овога и због реномеа и знања које доносите у Црну Гору интерес нам је да и ваша компанија искаже интерес за енергетске пројекте попут градње електрана на Морачи и Комарници“ – рекао је предсједник Владе.

Руководиоци Масдара су исказали задовољство досадашњим пословањем у Црној Гори оцијенивши да су након споразума о преузимању половине власништва Вјетроелектране Крново од француског партнера Акио стекли добра искуства рада у нашој земљи.

„Наше извјесне инвестиције могу да отворити врата и инвеститорима у другим областима“ – рекао је главни извршни директор Масдара.

На састанку је било ријечи и о пројекту иградње соларне електране Бриска гора у Улцињу, као и пројекту „зеленог града“ који је ова компанија развила у Уједињеним Арапским Емиратима користећи модерне технологије у градњи еколошки напредног и енергетски ефикасног насеља.

Састанку је присуствовао и амбасадор Црне Горе у Уједињеним Арапским Емиратима Дарко Ускоковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?