Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ГД Директората за економску политику и развој Вуковић: Позитивни изгледи економског раста евидентни су на глобалном и регионалном нивоу

Služba za odnose s javnošcu
Влада је на данашњој сједници усвојила Предлог прољећне анализе макроекономских кретања и структурних реформи.

„Оно што је важно истаћи јесте да позитивни изгледи економског раста евидентни су како на глобалном тако и на регионалном нивоу. Дакле, у извјештајима СБ, ММФ-а и Европске комисије динамичнијем расту регионалном допринијеле су мање економије међу којима је и Црна Гора. Оно што је важно истаћи а јавности је већ јако добро познато, јесте да је Црна Гора у 2017. години забиљежила раст изнад свих очекивања и да је раст током 2017. године био на нивоу од 4,3 %“- рекла је генерална директорица Директората за економску политику Ива Вуковић у изјави за јавност након сједнице.

Вуковић је саопштила да се предвиђања за наредни период односе на убрзање просјечног регионалног раста са 2,4 % у 2017. години на 3,2 % у 2018. години, док је пројекција за 2019. годину да ће тај раст бити на нивоу од 3,5 % што је пројекција у посљедњем извјештају Свјетске банке.

„Што се тиче макроекономских кретања у 2017. години кретања су подстакнута инвестицијама и домаћом тражњом, што је резултирало највећом стопом раста од периода глобалне економске кризе 2009. године“- истакла је генерална директорица Директората за економску политику.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?