Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио министра Сијарта: Односи ЦГ и Мађарске одлични, да не могу бити бољи, и убудуће стопостотна подршка нашој европској интеграцији

  
Služba za odnose s javnošćuПредсједник Владе Душко Марковић примио је министра вањских послова и трговине Мађарске Петера Сијарта, који је у радној посјети Црној Гори.

На састанку је констатовано да двије пријатељске државе његују одличне билатералне односе и да дијеле ставове у вези са многим питањима.

„И ова Ваша посјета још једна је снажна потврда таквих односа двију држава за које можемо рећи да не могу бити бољи, али се увијек може радити на њиховом даљем унапређењу новим садржајима“ – рекао је предсједник Марковић. Премијер се захвалио Мађарској на континуираној отвореној и гласној подршци Црној Гори у интеграционим процесима.

Министар Сијарто је саопштио да ће Мађарска наставити да снажно подржава евроспку интеграцију Црне Горе.

„Исто као и до сада и убудуће можете рачунати на нашу стопостотну подршку“ – рекао је мађарски министар вањских послова и трговине. Додао је да је став његове земље да Европска унија треба ове године да отвори сва преостала преговарачка поглавља и са Црном Гором и са Србијом, с тим што се подразумијева да два процеса морају бити засебно третирана.

На састанку је било ријечи и о другим темама од регионалног и глобалног значаја.

Договорена је скора званична посјета предсједника Владе Мађарске Виктора Орбана Црној Гори.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?