Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада донијела Одлуку о образовању и саставу Оперативног тима Партнерства за отворену управу – Акциони план до краја године


Одлуком се образује Оперативни тим којим руководи министар јавне управе, а чији су чланови представници Кабинета предсједника Владе; Кабинета потпредсједника Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику; Генералног секретаријата Владе; секретари Министарства правде и Министарства финансија; представник Привредне коморе Црне Горе као и пет представника невладиних организација чија су подручја дјеловања: побољшање јавних услуга; повећање јавног интегритета; ефикасније управљање јавним ресурсима; успостављање сигурнијих заједница и повећање одговорности компанија. Имајући у виду потребу за унапређењем координације у вези са реализацијом обавеза дефинисаним чланством у ОГП, а прије свега доношење годишењег Акционог плана, предложено је доношење нове одлуке о образовању и саставу Оперативног тима партнерства за отворену управу.

У Информацији је наведено да, је у циљу, превазилажења тренутне ситуације, министарка јавне управе на одржаном састанку са делегацијом ОГП-а, у јуну 2018.године, предочила пуну посвећеност Црне Горе циљевима ове међународне иницијативе која подразумијева унапређење транспарентности јавне управе, јачања улоге цивилног друштва и грађана у креирању јавних политика и друго. Предложени План активности подразумијева одржавање више састанака Оперативног тима са циљем израде Акционог плана и усвајање Акционог плана до краја ове године.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?