Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Албаније Еди Рама на заједничкој сједници влада: Не постоји ништа што можемо да замјеримо једни другима, могли бисмо само да урекнемо

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
              
Предсједник Владе Републике Албаније Еди Рама рекао је јутрос отварајући заједничко сједницу влада Црне Горе и Албаније да двије сусједне и пријатељске државе његују одличне односе које желе да продубе.

„Нема ништа што бисмо могли да замјеримо једни другима, али да, што се каже да не урекнемо“.

Премијер Рама је исказао посебно поштовање премијеру Душку Марковићу и предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу на односу према албанској мањини у Црној Гори.

„Желим да искажем пажњу за поштовање коју сте Ви, предсједник Мило Ђукановић, Ваша Влада посветили Албанцима у Црној Гори. Међу нама постоји историјски мост који је незамјењив – то је мост који представљају мањине. То је један изванредан мост суживота“ – рекао је премијер Рама.

Он је додао да је и његова земља усвајањем Закона о мањинама дала црногорској мањини вриједност која јој припада.

„Није уобичајено да су у нашем региону ствари позитивне, али овдје јесу“ – рекао је премијер Рама додајући да су двије државе нашле заједнички језик без по муке. „Моћ и утицај културе које дијелимо чине разлог више да ојачамо сарадњу. Данас су обновљени односи на једном простору када границе служе као тачке састајања и са једне и са друге стране. Албанија и Црна Гора имају предивне љепоте. Промовисањем ових љепота, спровођењем усклађених политика кроз просторе бајковите љепоте омогућавамо не само повећање броја туриста већ и отварамо могућност да се боље упознамо и да боље сарађујемо“ – рекао је предсједник Владе Републике Албаније Еди Рама отварајући заједничку сједницу двију влада у Скадру.
                            
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


                    
ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/АпфмМXМXдОк                           ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/КрwР83р9обУ
                                
    
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?