Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио амбасадорку Фини: Црна Гора заинтересована за искуства Аустралије у области заштите животне средине

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Видео: Састанак предсједника Владе Душка Марковића са амбасадорком Аустралије Џулијом Фини - кадрови

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је у опроштајну посјету нерезидентну амбасадорку Аустралије у Црној Гори Џулију Фини.

Предсједник Марковић се захвалио амбасадорки на ангажовању у претходном четворогодишњем периоду у корист снажења билатералних веза између Црне Горе и Аустралије.

Заједнички је изражено задовољство пријатељским односима двије државе и указано на потребу интензивирања политичких контаката и даљег унапређења обострано корисне сарадње, превасходно у домену економије, чему географска удаљеност не треба да буде препрека. Премијер Марковић је указао на успјешно пословање аустралијских привредника у Црној Гори, који својим ангажманом доприносе позитивној перцепцији и Црне Горе и Аустралије, сходно чему треба да буду примјер будућим евентуалним аустралијским инвеститорима.

Такође, обострано предочене могућности сарадње у области заштите животне средине, будући да Аустралија посједује велико искуство у тој области, а Црну Гору у наредном периоду очекује отварање поглавља 27- Животна средина и климатске промјене.

Премијер Марковић је информисао саговорницу о активностима и актуелностима Црне Горе о динамици преговарачког процеса са ЕУ. Амбасадорка Фини је честитала Црној Гори чланство у НАТО, што цијени веома важним у контексту мира и укупне стабилности, и чиме је створен додатан простор за снажење сарадње, будући да је Аустралија важан и активан партнер Алијансе. Истовремено, поздравила је успјех који Црна Гора остварује у процесу приступања ЕУ.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?