Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио у опроштајну посјету амбасадора Пошу: Били сте више од амбасадора – пријатељ Црне Горе

                                                                                                                            
Služba za odnose s javnošću
Предсједник Владе Душко Марковић примио је у опроштајну посјету амбасадора Мађарске Кристијана Пошу.

Захваливши се амбасадору Поши на изванредном ангажману премијер Марковић је констатовао да је снажна и континуирана подршка Мађарске Црној Гори у току нашег учлањења у НАТО као и у процесу наше европске интеграције у значајној мјери и резултат ангажмана Амбасадора.

„Ваш ангажман је био знатно више од протоколарног и дипломатског. Били сте више од амбасадора. Ми то цијенимо и зато Вас видимо као пријатеља Црне Горе“ – рекао је предсједник Марковић.

Амбасадор Поша се захвалио предсједнику Владе на повјерењу које је Црна Гора указала Мађарској међу осталим и као контакт земљи током наше интеграције у НАТО.

„Зато ми тај ваш успјех видимо као заједнички подухват. Као што смо хтјели да вас што прије видимо у НАТО-у тако Мађарска жели да види Црну Гору што прије и у Европској унији“ – рекао је амбасадор Поша.

На састанку је констатовано да су Мађарска и Црна Гора током петогодишњег мандата амбасадора Поше значајно унаприједиле односе што ће бити крунисано предстојећом званичном посјетом премијера Виктора Орбана Црној Гори.

Предсједник Марковић и амбасадор Поша констатовали су да је Црна Гора данас далеко напреднија држава него што је то била прије пет година као и да наша земља представља одличан простор за мађарске инвеститоре.

„Треба само отворити очи и видјети ту велику разлику на боље“ – рекао је амбасадор.

На састанку је било ријечи и о конкретним развојним пројектима, посебно у Сјеверном региону, који ће бити тема званичних разговора премијера Марковића и Орбана.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?