Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Главни преговарач Дрљевић учествовао у раду сједница Одбора за европске интеграције

Објављено: 06.07.2018. 23:16 Аутор: КЕИ
Главни преговарач Александар Дрљевић учествовао је данас у раду 22. и 23. сједнице Одбора за европске интеграције на којима је разматрано и прихваћено више информација из преговарачког процеса.

Главни преговарач је упознао чланове Одбора са организацијом и радом Канцеларије за европске интеграције. Истакао је да је, уважавајући добра упоредна искуства али и изазове из досадашњег процеса, Канцеларија је организована на такав начин да се испоштују обавезе и потребе из координације ЕУ фондова и процеса приступања.

Такође је представио Осми полугодишњи извјештај о укупним активностима у оквиру процеса интеграције Црне Горе у Европску унију за период јул – децембар 2017. године, Шеснаести квартални извјештај о укупним активностима у оквиру процеса интеграције Црне Горе у Европску унију, за период октобар – децембар 2017. године, Извјештај о реализацији Програма приступања Црне Горе Европској унији 2017 – 2018, за 2017. годину, Шести полугодишњи извјештај о реализацији Акционог плана за 23. преговарачко поглавље – Правосуђе и темељна права за период јул – децембар 2017. године, с Трећим полугодишњим извјештајем о реализацији Оперативног документа за спрјечавање корупције и Шести полугодишњи извјештај о реализацији Акционог плана за 24. преговарачко поглавље – Правда, слобода и безбједност за период јул – децембар 2017. године.

KEI

Дрљевић је рекао да је претходни период обиљежио интензиван рад на испуњењу обавеза из преговарачког процеса, што је резултирало 31 отвореним поглављем и спремношћу да у скоријем периоду отворимо и преостала два, 8 – Конкуренција и 27 – Животна средина и климатске промјене.

У дијелу представљања шестих полугодишњих извјештаја о реализацији акционих планова за 23. и 24. поглавље, преговарач за те области Маријана Лаковић Драшковић је представила је резултате које је Црна Гора остварила у период јул-децембар 2017. Истакла је да ће фокус у наредном периоду бити на даљем спровођењу обавеза из области владавине права, у дијелу имплементације закона и јачања административних капацитета институција задужених за њихово спровођење.

Предсједник Одбора Адријан Вуксановић је изразио задовољство пруженим информацијама о политичком и техничком аспекту преговарачког процеса, као и конструктивном размјеном мишљења коју су чланови Одбора имали с главним преговарачем у вези с тачкама дневног реда.

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ
СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?