Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у Софији на састанку са потпредсједником ЦЦЦЦ-а Сун Зиуом: Обострани циљ окончање приоритетне дионице Аутопута током 2019. године

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
       

Предсједник Владе Душко Марковић и потпредсједник кинеске компаније ЦЦЦЦ Сун Зиу сагласили су се на састанку одржаном данас у Софији да је прошла година била веома успјешна у радовима на приоритетној дионици Аутопута Бар-Бољаре и да је обострани интерес наставак радова још већим интензитетом како би били створени услови да приоритетна дионица буде завршена идуће године.

„Ово је прилика за још једно остварење нашег снажног партнерства на пројекту вијека за Црну Гору“ – рекао је премијер Марковић на састанку организованог у оквиру Самита Кине и 16 држава Централне и Источне Европе. Премијер је рекао да је у капиталном буџету издвојен новац за градњу аутопута и да очекује нови замах и нову енергију како би нека кашњења са почетка пројекта била надокнађена и како би били створени услови да непосредно по завршетку приоритетне дионице буде настављен рад на осталим дионицама.

„Прошле године сам три пута обишао радове. Сада ћу се поново непосредно укључити јер је ово пројекат од највећег интереса за Црну Гору“ – рекао је предсједник Марковић.

Потпредсједник ЦЦЦЦ-а је нагласио важност пројекта за ту компанију рекавши да градњом приоритетне дионице Аутопута Бар-Бољаре ЦЦЦЦ жели да покаже и у Европи своје способности. Нагласио је да компанија и у Србији ради дионицу ка Црној Гори што представља додатну вриједност пројекта.

Премијер Марковић је поновио да је план Владе Црне Горе да наредне дионице буду грађене по принципу јавно-приватног партнерства и да ће процедуда бити транспарентна и јавна.

Састанку су прируствовали, међу осталима, и извршни директор ЦЦЦЦ Интернационал Ванг Јингчун и предсједник ЦРБЦ-а Ду Феи.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ






Да ли вам је садржај ове странице био од користи?