Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив заинтересованим корисницима простора за учешће у изради Програма привремених објеката

Објављено: 09.07.2018. 16:04 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Након доношења Правилника о ближим условима за постављање односно грађење привремених објеката, уређаја и опреме (»Службени лист ЦГ«, број 43/18), од стране Министарства одрживог развоја и туризма, стекли су се услови да Министарство приступи, сходно одредби члана 116 Закона о планирању простора и изградњи објеката (»Службени лист ЦГ«, број 64/17), доношењу Програма привремених објеката за подручје морског добра и националних паркова. Програм се доноси за период од пет година, а по претходно прибављеном мишљењу јединице локалне самоуправе и органа државне управе надлежних за заштиту културних добара и заштиту животне средине.

Програм се има донијети до 14.октобра 2018. године.

У складу са законским одређењем ( члан 115 Закона), привремени објекти не могу се постављати односно градити ако својим постављањем односно грађењем нарушавају комуналне функције, угрожавају инфраструктуру и зелене површине, нарушавају интегритет културних добара са заштићеном околином, угрожавају животну средину, као ни на локацијама у непосредној близини примарних угоститељских објеката, без обзира на категорију објекта, осим ако су у функцији примарног угоститељског објекта.

Ради израде што квалитетнијег Програма привремених објеката, којим ће се, сагласно законским одређењима, уредити овај сегмент планирања простора – Министарство позива заинтересоване кориснике простора да доставе иницијативу за израду Програма, односно за уцртавање привременог објекта за који су заинтересовани, а која ће бити размотрена у процедури израде и доношења Програма.

У том циљу, потребно је да заинтересовани корисници простора попуне Упитник који садржи информације неопходне за израду Програма , а који се прилаже уз овај позив.

Напомињемо, да се по основу података достављених у Упитнику  не могу остваривати било каква права по основу постављања односно грађења привременог објекта. 

Попуњени Упитник  се доставља Министарству од 10. јула до 10. августа 2018. године на емаил адресу привремени.објекти@мрт.гов.ме.  

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?