Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Понуђачи станова морају доставити личне податке односно комплетну документацију

Објављено: 11.07.2018. 19:42 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Пројектни одбор за “1000 плус” апелује на физичка лица која су понудили своје станове на продају да допуне документацију у дијелу личних података, јер се у супротном понуда сматра некомплетном.

Податке је потребно доставити у што краћем року на контакт телефон имплементационе јединице 020 246 - 024, 020 201- 545 и/или на мејл office@процон.ме, како би им били достављени захтјеви за допуну документације.

Евалуација понуда инвеститора и физичких и правних лица – понуђача стамбених објеката од стране Пројектног одбора је у завршној фази, након чега слиједи утврђивање листе инвеститора који су испунили услове у складу са Јавним позивом и објава листи станова како би грађани имали увид у понуду. Јавни позив за Инвеститоре и физичка и правна лица – понуђаче стамбених објеката објављен је 27. априла, а затворен 28. маја 2018. године. 

„Пројекат рјешавања стамбених потреба грађана по повољним условима - пројекат 1000 плус“ представља пројекат социјалног становања за породична домаћинства чији чланови немају ријешено стамбено питање, а испуњавају прописане услове. Наведени пројекат представља наставак активности из 2010/2012. године, односно 2015/2017. године, када су реализоване И и ИИ фаза пројекта. 

Од почетка реализације Пројекта тј. од 2011. године до данас, стамбено питање је ријешило 809 породичних домаћинстава односно 2149 грађана Црне Горе. 

У трећој фази пројекта 1000плус Влада Црне Горе је успјела да обезбиједи каматну субвенцију за комерцијалне хипотекарне кредите да би грађанима омогућила фиксну каматну стопу од 2,99% током цијелог периода отплате кредита. 

За учешће у пројекту грађани ће моћи аплицирати у следећим банкама: СОЦИЕТЕ ГЕНЕРАЛЕ МОНТЕНЕГРО банка, НЛБ банка, ЕРСТЕ банка, Црногорска комерцијална банка и ЛОВЋЕН банка.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?