Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: НТО ЦГ представила пројекат „Иновативни кластер за мала и средња подузећа у прекограничном туризму – “ИННОТОУРЦЛУСТ”

Објављено: 11.07.2018. 20:54 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Национална туристичка организација Црне Горе представила је данас почетак пројекта „Иновативни кластер за мала и средња подузећа у прекограничном туризму – “ИННОТОУРЦЛУСТ” који се реализује у склопу ИПА 2 програма Албанија – Црна Гора – Италија.

Циљ овог пројекта је побољшање сарадње малих и средњих подузећа у Италији, Албанији и Црној Гори кроз стварање иновативних кластера за туризам. Ова прекогранична сарадња је усмјерена на интеграцију и оспособљавање локалних привредних субјеката како би одговорили захтјевима међународне туристичке тражње. Партнери пројекта осим НТО ЦГ су Привредна комора Лећеа која је и носилац самог пројекта, Универзитет Саленто, Агенција за гостопримство и туризам Термоли, Национална туристичка агенција Албаније и Привредна комора Тиране док укупна вриједност пројекта који ће се спроводити у наредне двије године износи 882.743€.

Поред пројекта „ИННОТОУРЦЛАСТ“НТО ЦГ је као партнер укључен на реализацији још два пројекта. Пројекат „Изградња АДРИОН бренда у туризму: задовољити свих пет чула АДРИОН 5 СЕНСЕС „ у ком је НТО ЦГ једини партнер из Црне Горе, има за циљ промоцију бренда АДРИОН у туризму задовољавањем свих пет чула туриста. Другим пројектом „Локална кухиња као туристичка понуда прекограничне регије“ из прекограничног ИПА програма Албанија-Црна Гора планира се повећање конкурентности туристичког сектора кроз валоризацију културне и природне баштине укључујући локалну гастрономију у укупну туристичку понуду прекограничног подручја. На овом пројекту партнери из Црне Горе су РДА Бјеласица и Комови и НТО ЦГ партнер.

Видео материјал са данашње пресс конференције можете преузети на www.инфобиро.тв

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?