Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Милутин Симовић присуствовао инаугурацији предсједника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана

Објављено: 11.07.2018. 21:25 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Потпредсједник Владе Црне Горе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић је присуствовао инаугурацији предсједника Републике Турске, Реџепа Тајипа Ердогана. Догађају је присуствовало око педесет предсједника држава, влада, парламената и високо позиционираних представника држава. 

Симовић је честитао Ердогану на избору за предсједника Републике Турске и полагању свечане заклетве у парламенту. Симовић је исказао увјерење да ће нови кабинет на чијем ће челу бити Ердоган водити Турску и њен народ у правцу развоја, напретка и стабилности. Истакао је да ће Црна Гора бити искрени пријатељ Републике Турске и доприносити даљем развоју сарадње двије земље на свим пољима. 

Предсједник Ердоган је захвалио потпредсједнику Симовићу на присуству и поштовању које је Црна Гора тим чином показала према Турској. Потврдио је спремност Републике Турске и њега лично за наставком пријатељске сарадње са Црном Гором, у корист народа обје земље. 

Присуство на инаугурацији потпредсједник Симовић је искористио и за сусрете са бројним званичницима Републике Турске. 

У разговору са предсједником Турске агенције за сарадњу и координацију (ТИКА), Сердаром Чамом, Симовић је исказао поштовање и захвалност за бројне пројекте које је ТИКА реализовала широм Црне Горе. Чам је захвалио Симовићу на континуираној и отвореној сарадњи коју ТИКА има са Владом Црне Горе и указао да ће сарадња бити настављена и интензивирана и у будућности. 

Потпредсједник Симовић се састао и са Фуатом Тосјалијем, власником компаније Тосјали (Тосyали), која је власник никшићке Жељезаре. Истакнуто је задовољство што је Црна Гора показала да жели даље унапређење односа са Турском, посебно у области економије и трговине. 

Симовић је позвао турске привреднике да своју пажњу и пословне планове још интензивније усмјере према Црној Гори и искористе конкурентан инвестициони оквир који је креирала Влада Црне Горе. Потпредсједник Владе је заинтересоване привреднике позвао и да у што скоријем року посјете Црну Гору, што је са задовољством прихваћено.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?