Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Никола Јановић најавио наставак подршке инфраструктурним пројектима за школе и активности дјеце и младих: Ове године издвајано 160.000 еура

Министарство спорта, које је у претходној години подржало адаптацију 13 спортских инфраструктурних пројеката, у 11 општина, ове године наставља инвестициони циклус кроз подршку за седам нових инфраструктурних пројеката вриједних више од 160.000 еура који ће допринијети унапређивању школске спортске инфраструктуре и стварању неопходних услова за бављење спортско-рекреативним активностима дјеце, младих и грађана – саопштио је на конференцији за медије након сједнице Владе министар спорта Никола Јановић.

Министар је рекао да је од тринаест прошле године одобрених пројеката већ реализовано осам, и да би до краја године требало да буде завршено и преосталих пет.

„Говорећи језиком бројки, укупна вриједност подржаних пројеката је више од пола милиона еура, од чега је Министарство спорта обезбиједило око 450,000.00 €” – рекао је министар.

Када је о пројектима за ову годину ријеч, министар Никола Јановић је прецизирао да се поменуте активности фокусирају на адаптацију фискултурне сале ОШ „Лука Симоновић”у Никшићу; уређење постојећих терена у дворишту средње електротехничке школе „Васо Алигрудић” и адаптацију фискултурне сале ОШ „Радојица Перовић” у Подгорици; адаптацију фискултурне сале ОШ „Марко Миљанов” у Бијелом Пољу и реконструкцију терена у дворишту ОШ „Вуко Јововић” у Даниловграду.

„Додатно, Министарство спорта је усвојило и захтјев Дома ученика и студената Подгорица за реализацију пројекта који има за циљ стварање потребних услова ученицима и студентима за бављење спортом у оквиру комплекса у којем бораве. Такође, усвојен је и захтјев Специјалне болнице за психијатрију Котор гдје је опредијељена финансијска подршка за пројекат чијом реализацијом ће се створити одговарајући услови за бављење спортским активностима у наведеној установи. Са корисницима средстава Министарство спорта закључиће уговоре о финансирању, након чега ће се приступити реализацији предметних пројеката” – прецизирао је министар спорта Никола Јановић на конференцији за медије одржаној након сједнице Владе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

                                            
                            
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?