Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић честитао грађанима Дан државности: јул је већ вијек и по мјесец радости и подсјећања на трајање Црне Горе и њену херојску историју

Предсједник Владе Душко Марковић честитао је у име Владе и у своје име грађанима Црне Горе 13. јул – Дан државности.

„Јул је већ вијек и по мјесец радости и подсјећања на Црну Гору, њено трајање и њену херојску историју. У XИX вијеку он је, као признање наше вјековне борбе за слободу, дошао од Европе и свијета. У XX вијеку, кад је Европа била на кољенима, наш 13. јул послао је слободарску поруку из мале и непокорне Црне Горе, и то кроз први свенародни устанак у поробљеној Европи. Данас Црна Гора поново доприноси Европи и свијету својим јасним опредјелјенјима мира и стабилности. Иза њих стоји наш унутрашњи мултивјерски и вишенационални склад, исказан кроз потребу и вољу наших грађана да сами одлучујемо о својим интересима“ – наводи се у честитки предсједника Владе Душка Марковића упућеној свим грађанима Црне Горе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?