Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: Остваривање европског квалитета живота захтјева ангажман читавог друштва

Објављено: 16.07.2018. 20:00 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

         
     
Вјерујем да ће одговорност са којом Влада и правосуђе спроводе реформе из области владавине права наићи на једнако одговоран однос свих странака у Скупштини како би Црна Гора одржала добру динамику у процесу придруживања Европској унији, саопштио је потпредсједник Владе Зоран Пажин на састанку са делегацијом Европског парламента данас у Подгорици.

„У вријеме када улазимо у посљедњу и најзахтјевнију фазу приступања Европској унији, морамо државама чланицама и грађанима Европске уније понудити убједљиве аргументе да је Црна Гора друштво у којем важе европска демократска правила. Зато је неопходно да сви друштвени актери своје појединачне циљеве и амбиције подреде општем циљу остваривања европског квалитета живота за све грађане Црне Горе,“ нагласио је Потпредсједник. 

На састанку одржаном уочи сједнице Парламентарног одбора Црне Горе и Европске уније за стабилизацију и придруживање, потпредсједник Пажин је поздравио висок степен интересовања институција и држава чланица ЕУ за политику проширења и изразио очекивање да напредак земаља кандидата буде заснован на индивидуалним резултатима у спровођењу реформи.

Потпредсједник је изразио увјерење да ће конкретним резултатима у области владавине права, динамичним економским растом, који је у првом кварталу ове године достигао 4,5%, и даљим јачањем институција, Црна Гора завриједити подршку европских партнера за бржи напредак у процесу придруживања Европској унији.

Шеф делегације Европског парламента еуропосланик Петер Корумбашев указао је на значај дијалога у црногорском парламенту и пуне функционалности законодавне власти за спровођење захтјевних реформи на путу ка пуноправном чланству у ЕУ.

Представници Европског парламента поздравили су нарочито стопроцентну усаглашеност вањске политике Црне Горе са заједничком вањском и безбједносном политиком ЕУ, као и конструктиван и одговоран присуп у регионалној политици који је резултирао успјешном ратификацијом споразума о граници са Косовом.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?