Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић примио руководство ЦЕДИС-а: Почиње прва интензивна ревитализација нисконапонске електромреже, са циљем квалитетног снабдијевања свих домаћинстава и привреде

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
 
   

Предсједник Владе Душко Марковић подржао је данас програм прве интензивне ревитализације нисконапонске и средњенапонске електромреже који би требало да омогући свим грађанима односно домаћинствима и привредним друштвима у Црној Гори, поготово у Сјеверном региону, да у року од три године добију квалитетно и поуздано снабдијевање електричном енергијом без повећања цијена.

„Ово је озбиљан и квалитетан програм. Сачекаћемо изјашњење Регулаторне агенције за енергетику. Влада ће са своје стране подржати овај програм од државног значаја и постарати се, као већински власник Електропривреде Црне Горе, да имплементација буде квалитетна“ – рекао је премијер Душко Марковић на састанку са предсједником Одбора директора Црногорског електродистрибутивног система (ЦЕДИС) Миодрагом Чановићем и извршним директором и чланом Одбора директора Зораном Ђукановићем.

Први програм ревитализације нисконапонске мреже иницирао је прије нешто више од мјесец предсједник Марковић након што је у бројним контактима са грађанима и привредницима поготово у Сјеверном региону установио да квалитетно снабдијевање електричном енергијом представља све већи проблем и за привреду и за грађане.

Руководство ЦЕДИС-а информисало је предсједника Владе о детаљима програма вриједног више од 80 милиона еура на основу којег ће радови почети већ у фебруару 2019. године.

Састанку је присуствовала и министарка економије Драгица Секулић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
   
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?