Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић обишао Портонови: Завршавамо туристички ризорт највише класе и отварамо нова радна мјеста, ово је Црна Гора будућности

Služba za odnose s javnošćuSluzba za odnose s javnoscu
                                                                                                                                   
Премијер Душко Марковић обишао је данас ризорт Портонови, један од највећих турирситчких пројеката који се гради на Медитерану, и изразио изузетно задовољство како радовима тако и чињеницом да Црна Гора добија још један свјетски бренд и престижни ризорт највише класе у којем ће већ краја ове године радити више од хиљаду људи.

„Овдје сам након годину и два мјесеца, на градилишту на којем ниче нови ризорт јединственог садржаја не само у Црној Гори него и на цијелом Медитерану. Исказујем задовољство развојем и квалитетом инвестиције и дијелим са својим сарадницима и наравно са грађанима вијест да ће у марту идуће године ризорт почети да ради и да даје прве бенефите туристичкој привреди и Црној Гори у цјелини и њеној економији“ – рекао је премијер Марковић.
  
Премијер је изразио посебно задовољство чињеницом да је у градњи ризорта до сада запослено више од 700 радника, и да се до краја године планира запошљавање укупно 1.000 радника само на грађевинским радовима.

„Очекујемо да ће завршетком ризорта бити више стотина радних мјеста и наравно овдје очекујемо најексклузивнију клијентелу која ће Црној Гори не само доносити само новац него доносити нову вриједност у погледу знања и способности управљања ресурсима и потенцијалима које има Црна Гора. Дакле, све честитке инвеститору, за квалитет, за динамику радова и за оно што смо чули од њега у наставку реализације пројекта. Заиста све што сам видио је не само разлог за задовољство него и разлог за понос“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Руководство Азмонта приказало је делегацији Владе на челу са Премијером до сада завршене дјелове ризорта и упознало представнике Владе са чињеницом да је иницијална инвестиција од 258 милиона еура удвостручена те да ће укупна инвестиција до краја 2018. године износити 500 милиона еура без пореза на додатну вриједност, док ће идуће године, на крају прве фазе пројекта, укупна инвестиција премашити милијарду еура.

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, који је заједно са предсједником Владе посјетио Портонови, рекао да је да се пројекат одвија двоструко брже од плана и да су улагања удвостручена.

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Предсједник Управног одбора Азмонта Ахмет Еренток је изнио податке према којима ће када буде радио пуним капацитетом ризорт запошљавати 700 људи и то углавном из Црне Горе.

„Имамо веома густ распоред, који ц́емо остварити. Сљедец́е године у ово вријеме, у јулу 2019. године, људи ће овуда шетати, уживати у кафи и храни и биће веома задовољни јер ц́емо пружити дивну услугу нашим гостима“ – рекао је Ахмет Еренток.

Премијер Марковић и челник Азмонта Еренток сагласили су се да овај грандиозни пројекат представља одличан примјер квалитетне и ефикасне сарадње Владе и инвеститора.

„Овај пројекат је најбољи примјер како добру инвестицију и добар инвестициони пројекат реализује кредибилан и озбиљан инвеститор. Ово је оно што треба Црној Гори – и добра инвестиција, квалитетна инвестиција и, наравно, и добар и одговоран инвеститор који на најбољи и најбољи начин реализује једну тако захтјевну инвестицију. … Влада стоји на располагању да пружи сву неопходну подршку како би овај јединствени ризорт и ову јединствену локацију на Медитерану претворили у опште добро не само за Црну Гору већ и шире“ – рекао је предсјдник Владе.

Предсједник Одбора директора Азмонта је најавио препоруку Црне Горе као инвестиционе дестинације.

„Откако смо овдје нијесмо имали ниједан проблем у овој земљи и савјетујем све озбиљне инвеститоре да дођу овдје с озбиљним пројектом и инвестирају у Црну Гору. То говорим на основу свог 35-годишњег пословног искуства. Ако дођете овамо и инвестирате озбиљно и на прави начин, увијек ц́ете бити задовољни“ – рекао је Ахмет Еренток.

Премијер је на крају посјете честитао Азмонту на успјешној реализацији инвестиције не скривајући одушевљење реализацијом пројекта.
  
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
„Немам ријечи које могу описати оно што смо видјели и нема ријечи којима се може исказати поштовање за визију развоја. Ово је оно што желимо да буде Црна Гора у будућности“ – рекао је премијер Душко Марковић на крају посјете Портоновом.

Са премијером Душком Марковићем у посјети Портоновом били су и министри финансија Дарко Радуновић, одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, саобраћаја и поморства Осман Нурковић и унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.
                          
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?