Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић: Сви ће морати да легализују објекте, ако је захтјев за легализацијом наш промашај нећете нас гледати овдје

Sluzba za odnose s javnoscu Služba za odnose s javnošcu

           
Предсједник Владе Душко Марковић рекао је данас на Премијерском сату да ће сви морати да уђу у процес легализације нелегалних објеката и да Влада стоји иза тог пројекта својим кредибилитетом.

„Не могу да прихватим да је боље да ништа нијесмо радили“ – рекао је премијер додајући да би Влади свакако било лакше да није радила ништа на овом питању.

„Али бисмо простор као највећа црногорска цриједност и потенцијал додатно угрозили. Ми смо као одговорна Влада ушли у рјешавање овог питања као и питања планирања због тога што сада имамо овакву ситуацију. … Видимо голим очима уништени и руинирани простор без могућности да се санира“ – рекао је премијер наводећи да је такво стање у сва три наша региона.

Премијер је рекао да је Влада одлучна да ријеши ово питање.

„То не значи да треба да рушимо све не опраштајући никоме ништа него да легализујемо и доведемо у закионито стање оне објекте који не угрожавају капитални ратзвој односно развој инфаструктуре.С ве што није на тој траси може бити легализовано ако се испуне законски услови. … Сви ће морати да уђу у процес легализације, сви, и они који то сада нијесу. Они који неће сносиће негативне посљедице. … Морамо да мијењамо стање и праксе и начин односа према државним добрима. Ако ово буде пронашај нећете нас гледати у овој сали гледаћете неког дургог јер смо промашили јер смо неспосовни и нијесмо у стању да водимо државу“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић.

Премијер је рекао да је неспорно да смо се усвајањем овог Закона приближили међунардним стандардима, и очигледно и евидентно допринијели рационализацији процедура у тој важној области.

Премијер је подсјетио да је према подацима Управе за некретнине на територији Црне Горе изграђено око 40.000 бесправних објеката, док према подацима базираним на студији случаја, а према информацијама којима располаже Министарство одрживог развоја и туризма, овај број је знатно већи и креће се до 100.000 објеката.

„Процјењује се да је до истека рока за легализацију бесправних објеката, јединицама локалне самоуправе поднијето више десетина хиљада захтјева, што је велики проценат посматрано у свијетлу званичног податка Управе за некретнине од 40.000 регистрованих нелегалних објеката, који сам поменуо. Највише захтјева поднијето је у Подгорици, Бару, Херцег Новом, Будви и Улцињу“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић одговарајући на питање потпредсједника Скупштине Генција Ниманбегуа.
      

                           
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?