Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада Црне Горе: Поносни смо на своју историју, наше пријатељство и савезништво са САД је снажно и трајно

Služba za odnose s javnošću

Влада Црне Горе је, уважавајући интересовање бројних домаћих и иностраних медија да се одреди у вези са јучерашњом изјавом предсједника САД Доналда Трампа датој у интервјуу ТВ ФОX, на данас одржаној 86. сједници, усвојила став који саопштава јавности:

Црна Гора је поносна на своју историју и традицију и мирнодопску политику која је довела до позиције стабилизирајуће државе у региону и једине државе у којој се није ратовало распадом бивше Југославије.

Земља која је примила и заштитила 120.000 унесрећених људи и породица.

Држава која је прва у Европи пружила отпор фашизму и данас као нова чланица НАТО-а и кандидат за Европску унију доприноси миру и стабилности не само на европском континенту већ широм свијета, заједно са америчким војницима у Авганистану.
Ми градимо пријатељства, а ни једно нијесмо изгубили, уједно способни да храбро и одлучно бранимо и одбранимо сопствене националне интересе.

У данашњем свијету пуном изазова није битно колико сте велики или мали него у којој мјери баштините вриједности слободе, солидарности и демократије.

Због свега овог пријатељство и савезништво Црне Горе и Сједињених Америчких Држава је снажно и трајно.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?