Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио у опроштајну посјету амбасадорку Уехару: Црну Гору и САД везује трајно пријатељство и партнерство

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

     


Предсједник Владе Душко Марковић примио је у опроштајну посјету амбасадорку Сједињених Америчких Држава (САД) у Црној Гори Маргарет Ен Уехару и том приликом оцијенио да је за вријеме мандата Амбасадорке Црна Гора остварила један од својих стратешких циљева – чланство у НАТО-у – што је заједнички успјех двију држава којем је значајно допринијела и амбасадорка Уехара.

„САД су увијек биле уз Црну Гору. Радили смо заједно као пријатељи и савезници. Били смо посвећени превладавању изазова – и зато смо успјели. Ваша улога у потврђивању нашег партнерства значајна је и ми је нећемо заборавити“ – рекао је предсједник Владе амбасадорки САД.

Премијер Душко Марковић је изразио задовољство посвећеношћу Сједињених Америчких Држава нашем региону као и квалитетним билатералним односима оцијенивши да су они посебно оснажени прошлогодишњом званичном посјетом потпредсједника САД Мајка Пенса Црној Гори и порукама које је он из наше земље послао.

„Тиме је потврђена трајност нашег пријатељства“ – констатовао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић додајући да је присуство САД на Балкану гаранција чврстог и неупитног европског и евроатлантског курса региона.

Амбасадорка Уехара изразила је задовољство службовањем у Црној Гори и напретком наше земље којем је свједочила.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ     
  
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?