Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Створени услови да Министарство правде затражи изручење Милошевића, Павићевића, Вујачића и Машановића

Објављено: 24.07.2018. 22:11 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Министарство правде примило је званично обавјештење да су, на бази успјешне међународне сарадње црногорске и косовске полиције, поступајући по Интерполовој потерници расписаној од стране Црне Горе, у Републици Косово лишена слободе лица Милошевић Марио, Павићевић Ђорђије, Вујачић Вукан и Машановић Игор.

Овим су створени услови да Министарство правде затражи од надлежних органа Републике Косово изручење наведених лица Црној Гори.

За Маријом Милошевићем, Вуканом Вујачићем и Игором Машановићем Црна Гора је расписала међународне Интерполове потјернице ради вођења кривичног поступка због кривичног дјела тешко убиство. Ђорђије Павићевић се потражује због бјекства из Специјалне болнице за психијатрију у Котору гдје је издржавао казну затвора због кривичног дјела отмица у стицају са кривичним дјелом изнуда у покушају.

Министарство правде је такође обавијештено да се Вујачић и Машановић налазе у Центру за задржавање у Републици Косово, ради вођења кривичног поступка због кривичних дјела извршених у Републици Косово.

У очекивању да ова лица буду изручена и приведена правди у Црној Гори, наглашавамо да је тијесна сарадња међу државама најефикаснији вид борбе против организованог криминала као пријетње по безбиједност грађана и укупан развој и просперитет сваког друштва.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?