Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио амбасадора Червењакова: ЦГ захвална Бугарској за подршку у НАТО и ЕУ интеграцијама и премијеру Борисову на фокусу на ЗБ

                                                                                                                                                                                                                                 
Služba za odnose s javnošćuПредсједник Владе Душко Марковић примио је у опроштајну посјету амбасадора Републике Бугарске Младена Червењакова.

Захваливши се амбасадору Червењакову на преданом раду и посвећености на унапређењу билатералних односа Црне Горе и Бугарске, подршци нашој земљи у интеграцији у НАТО и афирмацији Црне Горе као наредне чланице Европске уније Премијер је истакао и значајну улогу Републике Бугарске и премијера Бојка Борисова лично на политици која је државе Западног Балкана ставила у приоритет свог првог предсједавања Савјетом ЕУ и, петнаест година након самита у Солуну, организовала нови самит лидера Западног Балкана и Европске уније.

„Цијенимо све што је Влада Бугарске учинила у вријеме предсједавања Европском унијом за Западни Балкан и радујемо се планираној посјети премијера Борисова“ – рекао је предсједник Владе Црне Горе.

Премијер Марковић и амбасадор Червењаков су се сагласили да Црна Гора и Бугарска виде простор за унапређење економске сарадње посебно у области енергетике с обзиром на предстојеће пуштање у рад подморског енергетског кабла између Црне Горе и Италије.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?