Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Јановић: Премије за црногорске спортисте водеће у региону

Новчане премије за остварене спортске резултате на најпрестижнијим такмичењима биће једне од водећих у региону и за разлику од претходних закона када су премије уплаћиване савезима, сада ће се уплаћивати директно на рачун спортисте- рекао је министар спорта Никола Јановић данас на конференцији за медије.

Ријеч је о обавези из новог Закона о спорту који је, подсјетио је Јановић Скупштина донијела крајем јуна ове године.

Министар је нагласио да ће се премије, по први пут додјељивати и селектору репрезентације али и главном тренеру репрезентативца Црне Горе у појединачним спортовима.

„Имајући у виду да се актом прецизира и висина доживотне мјесечне накнаде, подсјетићу да смо једина држава у региону и шире која је помјерила старосну границу за доживотне накнаде на 35 година управо са циљем афирмације већ постигнутих резултата са Црном Гором али и мотивације наших спортиста за постизање нових врхунских резултата.“- рекао је министар Јановић и оцијенио да је посебна пажња посвећена нашим младим спортистима кроз увођење статуса перспективног спортисте за резултате остварене на свјетским и европским првенствима у млађим категоријама.

„Додјелом наведеног статуса млади спортисти стичу право на једногодишњу стипендију од стране Министарства спорта што је доказ да држава препознаје и врједнује њихове резултате а уједно код њих јача култ припадности црногорској репрезентацији.“- поручио је министар спорта Никола Јановић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

                                 
    
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?