Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић: Нова Стратегија безбједности дефинише потпуно нови систем безбједности

Влада је на јуче одржаној 87. сједници усвојила Предлог нове Стратегије националне безбједности, најзначајнијег државног стратешког документа којим се уређује систем безбједности и одбране.

Министар одбране Предград Бошковић поручио је данас на конференцији за медије да се разлози за доношењем поменуте Стратегије фокусирају прије свега на изузетно измијењен безбједносни оквир у коме Црна Гора данас живи и нагласио да нова Стратегија безбједности дефинише потпуно нови систем безбједности.

„Већ је десет година од како је донијета последња Стратегија националне безбједности. Други разлог је изузетно измијењен безбједносни оквир у коме ЦГ данас живи и трећи свакако пуноправно чланство Црне Горе у НАТО-у које је захтијевало потпуно ново дефинисање безбједности од појединачне у колективну. Ова Стратегија дефинише потпуно нови систем безбједности “ - рекао је министар Бошковић.

Он је истакао да Стратегија дефинише три кључна интереса безбједности, односно виталне, стратегијске и важне интересе и нагласио да поменути документ препознаје ризике и могуће пријетње.

Министар Бошковић је поручио да су дефинисани и носиоци, односно органи који треба да на најбољи могући начин обезбиједе потпуну безбједност како држави тако и сваком грађанину Црне Горе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
                              
                                             
            
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?