Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Лекај и Нурковић пописали Споразум о превозу путника и терета у међународном друском саобраћају

Објављено: 01.08.2018. 14:29 Аутор: МСП

Министар инфраструктуре Републике Косово, Пал Лекај, са сарадницима, борави данас у званичној посјети Црној Гори.

Министар Лекај и министар саобраћаја и поморства Црне Горе Осман Нурковић са сарадницима су обишли градилиште моста Морачица, гдје су се сусрели са представницима извођача радова Цхина Роад анд Бридге Цорпоратион (ЦРБЦ) као и представницима надзорног органа ИНГЕРОП-ГЕОДАТА.

Након тога министар Нурковић и ресорни министар Пал Лекај потписали су Споразум између Владе Црне Горе и Владе Републике Косово о превозу путника и терета у међународном друском саобраћају.

Нурковић је након потписивања казао да “Црна Гора убрзано ради на усаглашавању нових споразума из области друмског превоза, како са земљама из региона тако и са европским државама, како би на билатералном нивоу регулисала превоз терета и путника, у складу са својом политиком у овој области”.

“Један од циљева рада нашег министарства је уклањање административних баријера, и у том смислу овим се Споразумом уређују односи у области превоза у међународном друмском саобраћају на савремен начин како би се олакшао проток робе и путника”, рекао је Нурковић.

Он је истакао да “министарство саобраћаја и поморства Црне Горе води политику либерализације превоза терета са свим партнерским земљама које имају сличну политику у међународном друмском превозу, тако да је и са Републиком Косово постигнут споразум да се превоз терета у билатералном и транзитном превозу обавља без дозвола”.

Након радног састанка, Нурковић је истакао да смо на добром путу да оснажимо сарадњу, а да је данашњи састанак прилика да договоримо наредне конкретне кораке.

Било је риечи о путној инфраструктури посебно о могућностима реализације пројекта изградње тунела између Рожаја и Пећи, пројекта који би омогућио бржи и безбједнији саобраћај између двије државе.

Косовски министар је такође изразио интересовање грађана и привреде за овај путни правац истакавши да осим што ће олакшати живот грађанима дати подстрек снажним економским и привредним активностима.

Саговорници су се сложили да путни правци не смију бити ограничавајући фактор за развој планинског туризма будући да обје државе располажу са значајним потенцијалима у овој области.

.

                                                                                                                                                                                                                                     Министарство саобраћаја и поморства 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?